Arbeidsrecht

Kennissessie "Disfunctioneren: verbeteren of ontslag?"

15 maart 2018

Ontslag van een werknemer die niet goed functioneert zou toch niet al te gecompliceerd moeten zijn. Toch is dat helaas niet zo eenvoudig. Het ontslagtraject moet grondig worden voorbereid. De kantonrechter stelt namelijk hoge eisen aan de mate waarin u als werkgever de geconstateerde gebreken met uw werknemer hebt besproken en hebt vastgelegd. U dient aan te tonen dat de werknemer niet is verbeterd, ondanks de gedegen begeleiding en/of scholing die u hebt aangeboden. Het is voor de betrokken werknemer namelijk nogal wat als hij te horen krijgt dat hij zijn werk al langere tijd niet goed genoeg doet. Daarom stelt de wet strenge eisen aan het door u op te bouwen dossier.


Tijdens onze kennissessie van 15 maart 2018 leggen wij de wettelijke regels en het verbetertraject uit aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden. Zoals u van ons gewend bent krijgt u praktische tips en adviezen mee, waaronder een concreet stappenplan. Daarmee kunt u direct aan de slag als er onverhoopt sprake is van een werknemer die onvoldoende functioneert.

Interesse?
Onze kennissessie in oktober 2017 was binnen vijf weken volgeboekt. Geef u daarom tijdig op. Dit kan door een e-mail te sturen naar via deze link of via info@vanriessenadvocaten.nl o.v.v. opgave kennissessie.

Waar: De Chocoladefabriek, Klein Amerika 20 te Gouda
Datum: donderdag 15 maart 2018
Tijdstip: 15:00 tot 17:00 uur (inloop vanaf 14:30 uur)
Kosten: geen
De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel

Wij ontvangen u graag op 15 maart 2018!

En mocht u eerder vragen hebben naar aanleiding van een concrete kwestie bij u op de werkvloer, bel of mailt u ons dan gerust.

Margreet Bos, Anna van Popering, William van Wijngaarden


« Actueel overzicht